У вівторок, 7 лютого, у стінах нашої школи відбувся виступ, присвячений героїчній Битві поблизу селища Крути, Ніжинського повіту Чернігівської губернії, що в результаті відстояла право на тимчасове призупинення просування військ Росії. Учні 8-А класу підготували цікаві факти, а також розповідь про події 29 січня 1918 р.

Гусева Л., Погребняк Є., Завгородня А., Щепанковська Н. та Бачілава К. детально й пронизливо передали атмосферу бою й неминучих втрат, продекламувавши вірші Дяченка М. «Крути», «Крутянську пісню» Антонича Б.-І., Зельмана М. «Крути –наша гордість і слава». Грунтовно попрацювали над доповіддю Овсепян А., Хернуф В., Хосровян Е., Гашимов А., детально описавши формування  загонів і розклад сил Битви під Крутами. Захоплююче розповідали Амагов Т., Амагов Р., Абухатаб Р.

Не згасне пам’ять про них – юних сміливців «із серцем із сталі і духом з граніту»  у наших серцях, а відданість і любов до Вітчизни мільйонів відважних соколів вічно буде прикладом незламності синів молодої держави, що відгукнулися на її клич.

8-а, вчитель української мови та літератури Тишковська Мар’яна Львівна

Дата події: 07.02.2017